Tehtaankatu, Helsinki

Arvotalon 6 h + keittiö, 206m2 – tyylillä ja tasokkaasti, historiaa kunnioittaen

1915 rakennettu asunto haluttiin uudistaa täysin. Olohuoneen katseenvangitsija on kaakeloitu tulisija, jonka ympärille tehtiin käsityönä räätälöity kipinäpelti. Huoneiston persoonalliset yksityiskohdat, kuten olohuoneen seinäsyvennys ja pienet kattoikkunat säilytettiin. Käytävän kylmäkomeroon rakennettiin mittatilauksena viinikaappi. Lukuisat yksityiskohdat, kuten ovenkahvat, kattorosetit ja -listat valittiin ja asennettiin huolella aikakauteen sopiviksi. Lattiaan asennettiin kalanruotoparketti.

Keittiö: Kaapistot suunniteltiin ja toteutettiin mittatilaustyönä. Vanhat tummuneet seinä- ja kattopaneelit poistettiin, seinät oikaistiin, tasoitettiin ja maalattiin vaaleilla sävyillä. Tasoon upotettu induktioliesi sopii keittiön selkeälinjaiseen ilmeeseen, jossa asennustyön jäljellä on iso merkitys.

Kylpyhuone: Tila uusittiin täysin. Vanhojen lattiarakenteiden johdosta tilaan ei voinut asentaa tavallista lattiakaivoa korottamatta lattian pintaa kohtuuttomasti. Sen sijaan tilan poikki rakennettiin ura, johon suihkuvesi valuu ja siitä edelleen seinustalla olevaan kulmakaivoon. Lattialämmitys kuivattaa lattiapinnat nopeasti. Seinään upotettu, kaakeloitu hyllysyvennys on käytännöllinen ja tyylikäs.

Sauna: Viimeistellyt yksityiskohdat, kuten katon ilmanvaihtoventtiilin ratkaisu, joka on  lämpökäsiteltyä haapaa – samoin kuin seinä- ja kattopaneelikin. Saunan valaistus tehtiin kattopanelointiin upotetuilla led-valoilla sekä lauteiden alle sijoitetulla ”siivousvalolla”. Kiukaalle tehtiin etäohjaus.

”Suurkiitos, että teitte todella haastavan projektin laadukkaasti ja pääsimme juuri sellaiseen kotiin kuin halusimme – vielä täsmälleen aikataulussa.”

– Asunnon omistaja

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20